Thread

This is an archived forum and the content is probably no longer be relevant, but is provided here for posterity.

The active forums are here.

Permissions problem uploading files

April 28, 2012 1:21am

Subscribe [1]
  • #1 / Apr 28, 2012 1:21am

    Sam C

    16 posts

    Hi guys,

    I’ve got a weird issue happening. I can upload talks logged in as Super Admin, but uploads silently fail when I’m using a non-SA user.

    Setup
    Config: EE 2.4.0 build 20120123, running on LAMP
    Group: Talk Uploaders
    Key Group permissions: Access CP, Access Content/Edit/Publish, Access File Manager
    File Upload Location permissions: Enabled for Talk Uploaders group

    Steps to repro
    1. Login as Talks user.
    2. Publish > New Entry
    3. Click ‘Add Files’ in the custom File field.
    4. File Manager dialogue appears as per normal - click Upload File.
    5. Browse to file (mp3) and click Upload File to trigger upload.
    6. Browser will submit the file.
    7. Once it hits 100%, the spinning icon will continue to sit there.
    8. Check file upload directory - no file.

    Logging back out and coming in as an SA - upload succeeds.

    It seems to be permissions related, but (a) I can’t figure out what permission, and (b) I’m not getting any sort of error message at all.

    Any ideas?

    Cheers,
    Sam.

  • #2 / Apr 30, 2012 12:46pm

    Dan Decker

    7338 posts

    Hi Sam,

    I’m sorry you are having trouble with certain groups uploading files!

    Thanks for listing out all the permissions you have assigned to the group. One key permission that is not listed, I assume is set correctly, but will you verify? Has the group been granted access to the post to the channel itself?

    Have you tried uploading any other file type as a test?

    Have you verified permissions on the folder itself to be 777? It shouldn’t be a factor, but it’s worth a look to be sure.

    Cheers,

  • #3 / Apr 30, 2012 7:01pm

    Sam C

    16 posts

    Hi Dan,

    Yes, tried other files, yes, channel posting privs, and yes, 777.

    After a lot of trial and error I found the problem.

    Member Groups need to have “Can administrate file upload preferences” under Content Administration set to Yes to allow file uploading. If I turn it off again - uploads fail.

    Which is obviously confusing because I don’t want to give administration access, just uploading via the Publish screen perm’s.

    Obviously very confusing, and also annoying that there was no clear error message.

    It would be really helpful if this could be a Wiki/documentation article somewhere - it was a very frustrating and un-intuitive experience to get going (and I work in web dev for a job!).

    Cheers,
    Sam.

  • #4 / May 01, 2012 3:09pm

    Dan Decker

    7338 posts

    Hi Sam,

    You will get no arguments from me!

    I’ll get this in as a documentation story so we can get that clarified. Thank you for bringing this to our attention and for your persistence!

    Is there anything else I can assist you with?

    Cheers,

ExpressionEngine News

#eecms, #events, #releases