Thread

This is an archived forum and the content is probably no longer be relevant, but is provided here for posterity.

The active forums are here.

Upgrading from 1.6.9 to EE 2.4 - 2 x errors

April 16, 2012 6:51am

Subscribe [2]
  • #1 / Apr 16, 2012 6:51am

    danieljohnbarnes

    151 posts

    Hi,

    I just upgraded a site running 1.6.9 to the latest version of 2.4 downloaded today.

    Running on localhost the installer process worked fine with no errors.

    However, running live, I got the following two errors:

    This one during the upgrade to 2.0.2.

    Error Number: 1091
    Can’t DROP ‘show_url_title’; check that column/key exists
    ALTER TABLE `exp_channels` DROP COLUMN `show_url_title`
    Filename: updates/ud_202.php
    Line Number: 165

    Then…

    A Database Error Occurred
    Error Number: 1054
    Unknown column ‘wm_x_offset’ in ‘exp_file_watermarks’
    ALTER TABLE `exp_file_watermarks` CHANGE `wm_x_offset` `wm_hor_offset` int
    Filename: updates/ud_240.php
    Line Number: 83

    After the first, refreshing the installer URL made the installer carry on without an issue until it ran into the second error, and refreshing after that one completed the install.

    I was able to do the necessary upgrades to add ons etc afterwards and everything appears fine, however given a search of the forum reveals these have happened to others but without obvious resolutions, I thought I would post.

    Standard lamp setup. Matrix was the only add on I had running, other than a few plugins (trunchtml, low seg2cat etc). Forums were once installed but since removed. No wiki etc, or MSN.

    This was my pre upgrade config:

    <?php
    
    if ( ! defined('EXT')){
    exit('Invalid file request');
    }
    
    $conf['app_version'] = "169";
    $conf['license_number'] = "";
    $conf['debug'] = "1";
    $conf['install_lock'] = "1";
    $conf['db_hostname'] = "localhost";
    $conf['db_username'] = "dba";
    $conf['db_password'] = "pass";
    $conf['db_name'] = "ee";
    $conf['db_type'] = "mysql";
    $conf['db_prefix'] = "exp";
    $conf['db_conntype'] = "0";
    $conf['system_folder'] = "secret_admin";
    $conf['cp_url'] = "http://www.domain.com/secret_admin/index.php";
    $conf['doc_url'] = "http://expressionengine.com/docs/";
    $conf['cookie_prefix'] = "";
    $conf['is_system_on'] = "y";
    $conf['allow_extensions'] = "y";
    $conf['multiple_sites_enabled'] = "n";
    $conf['enable_online_user_tracking'] = "n";
    $conf['enable_hit_tracking'] = "n";
    $conf['enable_entry_view_tracking'] = "n";
    $conf['dynamic_tracking_disabling'] = "";
    ?>
  • #2 / Apr 17, 2012 10:43am

    Dan Decker

    7338 posts

    Hi Daniel,

    If you were able to refresh the installer and proceed without error, then you should be in good shape.

    The updater/installer is a bit dim, and sometimes tries to run updates that have been applied.

    To put your mind at ease, look into the tables that are noted in the errors. exp_channels should be missing the show_url_title column and exp_file_watermarks should have wm_hor_offset.

    Let me know what shakes out.

    Cheers,

  • #3 / Apr 17, 2012 10:57am

    danieljohnbarnes

    151 posts

    To put your mind at ease, look into the tables that are noted in the errors. exp_channels should be missing the show_url_title column and exp_file_watermarks should have wm_hor_offset.

     

    Thanks Dan smile

    I can confirm the tables are as they should be.

     

  • #4 / Apr 19, 2012 2:56pm

    Shane Eckert's avatar

    Shane Eckert

    7174 posts

    Hey danieljohnbarnes,

    Good news!

    So how are things looking now? Is there anything else I can do to help?

    Cheers,

ExpressionEngine News

#eecms, #events, #releases